Atlantis

Tässä eräänä päivänä Reuters tarjosi suoran lähetyksen Fuji-vuorelta. Auringon olisi pitänyt laskea siten, että se olisi näyttänyt painuvan vuoren sisään, mutta kamera oli viisaasti viety aivan väärään paikkaan. Kuvaaja zoomaili kyllä keskittyneesti vuorta kohti, mutta aurinko laski kuitenkin aivan muualla.

Untitled h1.jpg

omrsDQj.jpg

Seuraavassa kuvassa ilmiö on kuvattuna oikein.

1-imgp0166

Egyptistä löytyy pyramidi, jonka muodossa on samaa kuin Fujin vasemmassa rinteessä yllä olevassa kuvassa, ja tällaisia asioita ehtii miettiä kun kun on tullut suoraa lähetystä seuratessaan siihen tulokseen, ettei kuvaaja kehtaa myöntää kämmänneensä kunnolla vaan jatkaa sinnikkäästi ammattilaisen elkein loppuun saakka.

bentpyramidfromthewest

http://www.richard-seaman.com/Travel/Egypt/Dahshur/BentPyramid/

Fujia on tavattu katsella myös toiselta puolelta auringon noustessa.

12792718164_6857662567_k

Osa Egyptin pyramideista oli parhaassa kunnossaan päällystetty valkoisella kalkkikivellä, joten taas löytyy yhtymä Fujiin, jolla on valkoinen lumihuippu. Egyptiläisille aurinko oli tärkeä ja niin vaikuttaa olleen japanilaisillekin, koska sen nimet Nippon ja Nihon tarkoittavat sitä paikkaa, jossa aurinko syntyy. Sen nousemista Fujin takaa on varmasti katseltu niin kuin nykyisinkin, koska se on vaikuttava näky.

Jostain syystä pyramidien huiput ovat tasaisia ja tiettävästi ne ovat olleet sellaisia ainakin parin tuhannen vuoden ajan. Kärkeen kuuluvia kiviä ei myöskään ole löytynyt mistään.

Fuji on tulivuori, joten silläkään ei ole kärkeä, mikä saattaa liittyä asiaan.

On myös spekuloitu sellaisella mahdollisuudella, että ylimmät kivet olisi päällystetty kullalla ja sen takia ne olisivat kadonneet omia aikojaan. Tämä olisi varmasti saanut ne loistamaan tavalla, joka muistuttaa suuresti sitä hetkeä kun nouseva aurinko näyttää olevan Fujin huipulla, mutta sitä ei ole tarvinnut raahautua katsomaan johonkin tiettyyn paikkaan tietyllä hetkellä vaan lähiseudulla on ollut paljon paikkoja, joista sen on nähnyt tiettyihin aikoihin päivästä, mutta se on vain arvaus ja on aika epätodennäköistä, että kaikkiin pyramideihin olisi tehty varastamisen arvoinen huippu, koska suunnittelussa on eroja.

3ds-max-rendering

http://world-pyramids.com/world-pyramids/africa/egypt-pyramids/giza-plateau/great-pyramid-pillar-of-light.html#.WInWZ1ytbIo

japan-mount-fuji-cherry-blossoms-lake-kawaguchi

Japani on siitä erikoinen maa, että sen kirjoitettu historia alkaa 700-luvulta, jolloin siellä alettiin opetella kirjoittamaan. Suhteet naapureihin ovat tavanneet olla niin olemattomat, ettei Kiinassakaan tiedetä mitä siellä on aikaisemmin puuhattu, keitä siellä on asunut tai edes miksi sitä pitäisi kutsua.

Länsimaissa mielellään leikitään, että historioitsija tai rehellinen new age -huijari voisi jotenkin ymmärtää Japanin historiaa laajemmassa kontekstissa, mutta todellinen tilanne on se, että siellä lojuu paljon kaikenlaista, jonka iästä tai alkuperästä kenelläkään ei ole mitään käsitystä.

Seuraavassa kuvassa on keskellä Osakaa sijaitseva muinaisen keisarin hauta, jota aletaan tutkia joskus kun koetaan, että siitä voidaan saada jotain selkoa. Siihen voi mennä kauan, koska silloisesta kulttuurista tiedetään 700-luvulla kirjoitetut kuulopuheet ja se vähä, mikä arkeologisista löydöksistä ymmärretään.

Tumulus18.jpg

Kuitenkin Japanissa on ollut kaiken muun ohella myös pyramideja rakennellut kulttuuri.

rendition-of-the-miyakozuka-pyramid-shaped-tomb

http://www.ancient-origins.net/news-history-archaeology/moat-ruins-found-japan-may-be-part-burial-mound-ancient-emperor-002576

0_1174eb_9376cd62_orig.jpg

http://sell-off.livejournal.com/12835930.html

edotokyo-takashibasanyu-1850

Japanissa kaupunkisuunnitteluun kuuluivat kauan kehämäiset kanavat. Jomon kulttuuri tapasi tehdä sellaisen kylän ympärille faaraoiden aikoihin ja ehkä aikaisemminkin.

65291045ad5df76891ce8f074b0193cd

Egyptiläisillä oli oma tapansa käyttää kanavia ja he olivat näissä asioissa japanilaisia pidemmällä. Niililtä pystyi kulkemaan laivalla Punaiselle merelle.

Kuitenkin on olemassa Atlantis-myytti, jossa kanavia käytettään samalla tavalla kuin Japanissa. Tarina on kreikkalaisien kirjoittama, mutta kuulemma egyptiläisiltä kuultu, joten siinä voi olla jotain perää.

8277166_orig

Kreikkalaisilla vain oli ikävä tapa kääntää asiat laiskaa yleisöä varten, ja vieraiden yksityiskohtien selittämisen sijaan ne korvattiin mieluummin tutuilla yksityiskohdilla. Tämä näkyy selvästi kristinuskon kehittymisessä, sillä Raamattu käännettiin hepreasta ensin kreikaksi ja siitä sitten muille kielille, jolloin mytologia muutti muotoa.

Aikaisemmasta parantelusta kielii se, että Atlantis tuhoutuu kahteen kertaan. Ensin tulevat valloittajat ja sitten se uppoaa mereen, ja tarina on muka kuultu niiltä, jotka pakenivat valloittajia, vaikka he olivat siinä vaiheessa jo muualla. Tämä itse asiassa antaa tarinalle uskottavuutta, koska sitä ei olla kehitelty niin kuin satua vaan sitä on muutettu piittaamatta johdonmukaisuudesta. Luultavasti on haluttu selittää, miksei kukaan tiedä missä se on, ilman, että oltaisiin vaikutettu hölmöiltä, mutta kuitenkaan ei olla haluttu kajota sellaiseen, mitä on pidetty totena.

Jos se olisi ollut vain satu, vieraan valloittajan olisi voinut ottaa pois, jotta mereen vajoaminen olisi saatu mukaan johdonmukaisesti.

Parhaiten säilynyt versio myytistä on Platonin käsialaa ja sitä on selvästi käytetty Platonin omien ajatusten markkinoimiseen. Esitystapa on se muista Platonin tekeleistä tuttu dialogi, joka muka on todistavinaan jotain, vaikka hölmön roolissa oleva henkilö esittää huonoja kysymyksiä, mutta siitä voi poimia tiettyjä pääkohtia, jotka sopivat Japaniin.

Platonin mukaan Atlantis sijaitsee Atlantilla Herakleen pylväiden eli Gibraltarin salmen takana, kun taas Japani sijaitsee toisella valtamerellä ja sinne on muinaisina aikoina täytynyt mennä Korean niemimaalta ja mielellään saarien läheltä, jolloin vastassa on ollut toinen vuoristo ja vieläkin kapeampi salmi.

Japanin varhaisin tunnettu nimi Yamato on kielitieteilijöiden mukaan voinut alun perin tarkoittaa tällaista paikkaa. Se olisi loogista, koska siellä on päätetty, ketkä ovat kyllin arvokkaita astumaan Japanin maaperälle ja kriteerit ovat olleet tiukkoja.

https://en.wikipedia.org/wiki/Yamato_people

untitledg-2

cgkwyem

https://www.google.fi/maps/place/Japani/@33.8127918,130.8255829,10z/data=!4m5!3m4!1s0x34674e0fd77f192f:0xf54275d47c665244!8m2!3d36.204824!4d138.25292

Platonin Atlantiksessa oli filosofien johtama yhteiskunta, ja sen perusteella, mitä muinaisesta Japanista tiedetään, niin oli sielläkin.

Sintolaisuus on uskontona hyvinkin omalaatuinen, koska siinä ei ole pyhiä kirjoituksia tai papistoa. Alun perin se on kulkenut kuulopuheina ja jokainen on ymmärtänyt sen tavallaan, joten se on ollut tärkeä osa kaikkea mahdollista ja sen erottaminen politiikasta on vieläkin näköjään mahdotonta jollei siitä luovuta kokonaan.

Platonin tarinassa Atlantiksen kulttuuri on rauhantahtoinen, mutta sen valloittavat väkivaltaiset ihmiset, jolloin väkeä joutuu pakenemaan muualle.

Jomon-kulttuuri oli myös verraten rauhantahtoinen, sillä kaivauksissa ei olla löydetty merkkejä erityisemmästä sotaan varustautumisesta, ja se jäi lopulta ainujen jalkoihin. Näille sotiminen oli tavattoman tärkeää ja heidän aseensa tunnetaan siitä, että ne ovat paljon korkeatasoisempia kuin sitä seuranneen kulttuurin aseet, joita rohjetaan ihastella muualla maailmassa.

https://en.wikipedia.org/wiki/J%C5%8Dmon_period

https://heritageofjapan.wordpress.com/just-what-was-so-amazing-about-jomon-japan/ways-of-the-jomon-world-2/did-the-jomon-people-go-to-war/

Tämäkin on Japanin esihistoriaa, josta ei voi olla aivan varma, mutta muista lähteistä tiedetään edes sen verran, että siellä on elänyt pieniä ihmisiä etelässä jo ennen kuin siellä opeteltiin kirjoittamaan. Ainut ovat pienikokoisia ja heidän kehittymisensä on vienyt aikaa, joten asialla on voinut olla jokin esiastekin, mutta etelässä aiemmin ollut kulttuuri on kuitenkin saanut väistyä.

Olen valinnut tähän kuvia Kyushulta löytyvistä megaliiteista, sikäli kun kuvan luonteella ei ole kovin tarkkaa merkitystä, koska se on etelässä eivätkä tällaiset rakennelmat kuulu ainujen kulttuuriin. Ehkä ne eivät ole Jomon-kulttuurinkaan jäljiltä, mutta se oli siellä isoin tekijä pitkästi toista kymmentätuhatta vuotta, joten kaikella todennäköisyydellä megaliittikulttuuri oli ainakin läheistä sukua sille.

Aluksi se tuotti koristeellisia rakennelmia, jotka sulautuivat luontoon, ja vasta myöhemmin, väestön kehityttyä, alkoi syntyä hautoja, linnoituksia ja muuta sellaista. Alkuperäinen idea selvästi oli Egyptistäkin tuttu, eli että tehdään jotain isoa, minkä ei tarvitse olla käyttökelpoinen tai erityisen pitkälle kehitelty. Jollain Obeliskillakaan ei ole mitään ihmeempää tarkoitusta vaan se vain on iso ja seisoo pystyssä.

0_1174d7_d3aef510_orig.jpg

http://ru-hidden.livejournal.com/42799.html

Lisäksi on melko ilmeistä, että kyse on ollut suuresta väestönosasta, sillä japanilaisien pyrkimys kehittää uudenlaista estetiikkaa on johtanut siihen, että he ovat löytäneet itsestään sen osan, joka aikoinaan rakensi megaliitteja. Iän kaikkisen vanha dolmen voi näyttää joltain tamagotchin pesältä, eikä tällaista tapahtuisi jos megaliittikulttuuri olisi ollut vain marginaalinen ilmiö tai kauan sitten kadonnut kansa.

Se on osa japanilaisuutta, mutta se on välillä unohtunut, koska rakennusmenetelmät muuttuivat siten, että pystyttiin rakentamaan helpommin ja parempaa, mutta vain tietyissä puitteissa. Meni kauan ennen kuin taas voitiin alkaa tehdä suunnilleen mitä mieleen juolahtaa.

r800_8510

https://megalithica.ru/megalit-neyagawa-ishi-no-hoden-kofun.html

cover.jpg

https://megalithica.ru/dolmen-yanjin-shiotsuyama-kofun.html

Untitled gg2.jpg

http://ru-hidden.livejournal.com/42799.html

 

Jomon-kulttuuri, joka oli pysytellyt omissa oloissaan, oli varmasti ihmeissään ainujen tai jonkin heihin johtaneen esiasteen kanssa. Siksi ei ole mitenkään kaukaa haettua olettaa, että osa väestä on päättänyt yksinkertaisesti lähteä pakoon.

Tässä olisi tullut vastaan sellainen ongelma, että naapurisuhteiden pitäminen täysin olemattomina pitää ne huonoina, sillä osa ihmisistä on niin uteliaita, että nokka on pakko työntää sinne, missä sitä ei kaivata. Täydellinen hiljaisuus edellyttää vähintään sitä, että tunkeutujalle tehdään selväksi, että jolle hän poistu heti, hänet tapetaan, ja sellaisen ulkopolitiikan harjoittamisen jälkeen turvapaikan löytyminen naapurimaista voi olla aika nihkeää.

Naapurimaissa on luultavasti ollut varsin vähän mielenkiintoa ottaa vastaan japanilaisia pakolaisia, ja tynnyrissä kasvaneiden ihmisien on ollut muutenkin vaikea sopeutua minnekään. Useimmat hyvät asuinpaikat olivat jo varattuja eikä japanilaisien tapaa pitää yhteyttä muihin kansoihin välttämättä kaivattu, vaikka tilaa olisi löytynytkin.

Uutta kotia  olisi jouduttu etsimään tosissaan eikä sitä sittenkään välttämättä olisi löytynyt yhdestä paikasta kaikille, joten sitä olisi varmaankin kotiutunut moneen paikkaan.

Egyptiin oli pitkä matka, mutta se olisi ollut kiinni vain ajasta, koska rannikon tuntumassa pystyy seilaamaan miten kauas tahansa. Ruokaa saa merestä ja makea vesi hakeutuu ystävällisesti itse meren luo. Kyllä sinne asti on päässyt jos on ollut yrittämässä löytää uutta Japanin kaltaista lymypaikkaa, koska sellaisia ei ole ollut tarjolla.

Egyptissä oli myös se erikoinen piirre, että siellä oli avoin kulttuuri. Vieraat tavat ja uskonnot eivät olleet ongelma vaan niitä sulautettiin omaan kulttuuriin, minkä johdosta nykyisin on vaikea arvioida, kuinka suuren osa jumalistaan he keksivät itse.

Japanilaiselle pakolaiselle se olisi ollut ehkä paras mahdollinen paikka, koska siellä pidettiin kaikesta uudesta ja erikoisesta. Tynnyrissä kasvanut kansa olisi herättänyt vain mielenkiintoa.

Se olisi myös tarjonnut keisarin, sillä faaraokin käsitettiin vähäisemmäksi jumalolennoksi, jolla oli suhteita merkittävämpiin jumaliin. Sanana se tarkoittaa suuren talon hoviherraa, kun taas Japanin keisari on taivaallinen hallitsija, joten asia on ajateltu eri tavalla, mutta lopputulos on kuitenkin riittävän samanlainen, jotta keisarin puutteessa oleva japanilainen voisi hyväksyä faaraon hallitsijakseen.

Japanin moniin vähemmän tunnettuihin piirteisiin kuuluu varhainen megaliittikulttuuri, joka jäänteitä lojuu vähän siellä ja täällä odottamassa, että joku ymmärtäisi niistä jotain.

01042960

Megaliittikulttuurit taas ovat joissakin suhteissa samanlaisia. Joko kirjoitustaitoa ei olla tunnettu tai sitä ollaan käytetty kiusallisen säästeliäästi, ja jotenkin kaikki muukin pienien yksityiskohtien kanssa näperteleminen on ollut vieras ajatus. On mieluummin louhittu kalliosta jotain kuin rakennettu jotain pienemmistä kivistä.

0ecaxt8

http://ru-hidden.livejournal.com/42799.html

Egyptissä kirjoitettiin paljon ja pienet yksityiskohdat kiinnostivat muutenkin, mutta siellä myös innostuttiin uusista asioista, joten megaliittikulttuurin osaamiselle olisi varmasti löytynyt käyttöä.

Megaliittirakentaminen vaikuttaa vain tupsahtaneen sinne jostakin. Ensin siitä ei näy merkkejä, sitten sitä on äkkiä paljon ja kaikkialla, ja lopulta kiinnostus poskettoman suuriin kiviin näyttää hiipuneen ja sen sijaan on alettu miettiä enemmän sitä, mitä isoista kivistä voisi tehdä.

Se on selvästi tullut jostain muualta ja sen mukana vaikuttaisi tulleen muutakin. Fujin ja pyramidien yhtäläisyydet tulikin jo käsiteltyä, mutta Egyptistä löytyy myös vaikkapa toriin kaltaisia symbolisia portteja.

templegates

3915_05.jpg

Myös uskonnoista löytyy samankaltaisuuksia, mutta niitä on niin paljon, etten kirjoita niistä tähän vaan ne voi lukea alla olevasta linkistä. Tämä aihepiiri on liian laaja yhteen blogikirjoitukseen, joten korvasin sen Atlantiksella, jonka avulla oli myös helppo selvitellä, kannattaako tähän aiheeseen yleensä haaskata aikaa.

http://www.greenshinto.com/wp/2014/01/22/ancient-egypt-kemetan/

Auringon palvominen oli niihin aikoihin yleistä, mutta sillä oli myös taipumusta kehittyä erilaisiksi uskonnoiksi, joten Egyptin ja Japanin uskontojen yhtäläisyydet kielivät vaikutteiden omaksumisesta.

Egyptissä arvostettiin rakennustaitoa ja insinöörit olivat yläluokkaa, joten japanilaisilla pakolaisilla, joilla on ollut taito rakentaa megaliitteja, olisi ollut pääsy faaraon luo, ja samalla olisi voinut päästä vaikuttamaan suunnittelupuoleenkin, koska muut eivät ole tienneet, mihin kaikkeen megaliitteja voi käyttää, ja uusista ideoista on innostuttu helposti.

Ei ole mitenkään mahdotonta, että Egyptin aavikolla nököttäisi Fujin jäljitelmiä.

 

Sama pdf-tiedostona:

Atlantis

Mainokset
This entry was posted in Yleinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s